Om oss


Sissel Vaksvik

mobil: 0047 91843105
post@shelster.no

Jeg har vært interessert i hunder så lenge jeg kan huske. Som liten var jeg spesielt begeistret for en sobel Shetland Sheepdog som naboen eide. Det var likevel først som voksen at sheltien ble endel av min familie!

I oppveksten var jeg opptatt av vår Engelske Setter «Bessie» (Lyngåsen`s Bessie). Hun fikk være med på mye lek og utflukter i skog og mark. Vi deltok på hundeutstillinger og på ulike hundekurs.

Da jeg ble voksen kjøpte vi vår første Shetland Sheepdog. Tara (Leeland Nice and Kind) er fra kennel Leeland ved Aud-Jorun og Helge Lie. Tara ble født i august 2000.

Tonje var 10 år og Sindre var 8 år da Tara kom inn i vår familie. Hun ble den perfekte familehunden og en god lekekamerat for barna. Tara var fysisk sterk og likte godt å være med turer i skog og mark.

Vår datter, Tonje, ble interessert i agility og begynte å trene med Ronja i Stovner Hundeklubb

Tara var 5 år da hun fikk selskap med Ronja (Leeland Unique Charm) som kom til oss. Ronja var i sameie med kennel Leeland.Vi fikk enda mer kjennskap til den flotte hunderasen og ble mer aktive sheltieiere. Vi begynte på hundekurs og deltok på hundeutstillinger.

Tonje og Ronja fikk plass på rekruttlandslaget i 2009. Dette førte til deltagelse i konkurranser i agility og hopp. Ronja er i klasse 3 i agility og hopp.

I de senere årene har det blitt flere Shetland Sheepdogs hos oss.

Hundene er med på stort sett alt det familien gjør. De er med på turer i marka, i skiløypene på fjellet og på ferieturer. Vi deltar på hundeutstillinger og er med på agility.

Vi ønsker å være ansvarlige og aktive hundeeiere. I tillegg har vi mål om å oppdrette Shetland Sheepdog med eksteriør etter FCI rasestandard og britiske linjer, med god helse og utmerket mentalitet.